TERUG NAAR OVERZICHT

Congres Het Vrouwenhart - 22 november 2023

Achtergrond

Het drukkende gevoel van een ‘olifant op de borst’ met pijnlijke uitstraling naar de linkerarm en eventueel kaak is een klassiek kenmerk van een hartaanval. Althans: bij mannen. Bij vrouwen uiten hartproblemen zich vaker met een grillig klachtenpatroon: kortademigheid, vermoeidheid en misselijkheid bijvoorbeeld. Helaas worden die symptomen niet altijd herkend als hartklachten.

Kennis over het vrouwenhart
Tijdens het congres Het Vrouwenhart krijgt u praktische handvatten om risicofactoren en hartklachten bij vrouwen te herkennen in de levensfasen voor, tijdens en na de menopauze. U doet kennis op over hartziekten bij vrouwen en leert op welke vrouwspecifieke risicofactoren in het CVRM u alert kunt zijn. Ook hoort u welke leefstijlinterventies echt effectief zijn. Specifieke kennis doet u op in twee workshops naar keuze.

Doodsoorzaak nummer één
De cijfers liegen er niet om: meer vrouwen dan mannen in Nederland krijgen een hartaanval. En wereldwijd zijn hart- en vaatziekten doodsoorzaak nummer één onder vrouwen. Vroegtijdige herkenning voorkomt ernstige gezondheidsrisico’s. Laat u daarom in één dag nascholen op dit belangrijke thema en meld u direct aan!

Gerelateerde items

impress  
Het Nederlandse onderzoeks-consortium naar hart- en vaatziekten bij vrouwen. 

IMPRESS wordt gefinancierd door de Hartstichting en ondersteund door ZonMw, NVVC, Harteraad, WCN en de NFU.

Het consortium IMPRESS maakt deel uit van de Dutch CardioVascular Alliance (DCVA).
Over IMPRESSconsortium.nl
© 2023 impressconsortium.nl
 design and development by Dunico.nl
arrow-leftarrow-right