TERUG NAAR OVERZICHT

IMPRESS Factsheet contest

Achtergrond

Ben jij enthousiast over het delen van kennis en het versterken van de gezondheidszorg? Wil je meewerken aan het vergroten van het bewustzijn van sekse- en genderverschillen in hart- en vaatziekten, zowel voor patiënten als professionals? Dan is deze Factsheet Contest iets voor jou!

Waarom is deze contest zo belangrijk?

In Nederland overlijden elk jaar 20.000 vrouwen aan hart- en vaatziekten. Bij vrouwen worden deze ziekten vaker gemist en schiet de behandeling nog te kort. Met name bij vrouwen onder de 60 jaar heeft het niet of te laat stellen van een diagnose een enorme impact.

Maar jij kunt helpen dit te veranderen! We nodigen je uit om een tekst aan te leveren voor een factsheet over sekse- en genderverschillen in hart- en vaatziekten. Jouw bijdrage zal duidelijke en begrijpelijke informatie bevatten, geschreven in het Nederlands voor mensen zonder medische achtergrond.

Hoe werkt het?

 1. Onderzoek een specifiek thema dat verband houdt met sekse- en genderverschillen in hart- en vaatziekten. Breng de behoeften en uitdagingen in kaart en verzamel relevante informatie.
 2. Lever een tekst aan van maximaal één A4'tje, waarin je de essentiële informatie op een toegankelijke manier presenteert. Zorg ervoor dat de tekst geschikt is voor zowel patiënten als zorgprofessionals, en makkelijk te begrijpen is (B1-niveau).
 3. Voel je vrij om figuren en afbeeldingen toe te voegen om de informatie te ondersteunen en visueel aantrekkelijker te maken. Een ervaren grafisch ontwerper zal deze figuren ontwikkelen op basis van jouw input.
 4. Zorg ervoor dat je bronnen vermeldt, zodat we de betrouwbaarheid van de informatie kunnen waarborgen.
 5. Na ontvangst van jouw tekst zal ons team van experts een inhoudelijke controle uitvoeren om ervoor te zorgen dat de factsheet accuraat en begrijpelijk is.


Benieuwd hoe eerdere factsheets eruit zien? Kijk dan hier

Wat haal jij eruit?

 • publicatie van jouw factsheet,
 • versterking van jouw CV en persoonlijke marketing
 • oefening in begrijpend schrijven: schrijf een leesbare tekst op B1-niveau.

Daarnaast kies je voor deelname aan één van de volgende activiteiten:

 • een talentenreis naar Edinburgh 1-3 november 2023;
 • deelname aan de workshop ‘Spreken in het openbaar’ op 26 oktober 2023;
 • deelname aan de workshop van Tony Crabbe, een Britse bedrijfspsycholoog en schrijver van ‘Nooit meer te druk’, op 12 december 2023;
 • een congres bezoeken/een cursus naar keuze volgen, ten bedrage van 2000 euro
 • je onderzoek uitbreiden, ten bedrage van 2000 euro

Hoe doe ik mee?

Om deel te nemen aan de IMPRESS Factsheet Contest, volg je deze stappen:

 1. Stuur vóór 1 september 2023 een e-mail naar info@impressconsortium.nl met de volgende bijlagen:
  • Jouw CV, waarin je jouw achtergrond en relevante ervaring beschrijft.
  • Een motivatiebrief van maximaal 500 woorden, waarin je uitlegt waarom je graag wilt deelnemen aan de contest en welke bijdrage je kunt leveren.
  • Een beknopte samenvatting van jouw onderwerp van maximaal 200 woorden. Geef een overzicht van waar jouw factsheet over zal gaan.
 2. Wees er snel bij, want er zijn slechts 3 plekken beschikbaar en het principe "op = op" geldt hier!

Door deel te nemen aan de IMPRESS Factsheet Contest, draag je bij aan het vergroten van het maatschappelijk bewustzijn en zorg je ervoor dat zowel patiënten als professionals beter geïnformeerd zijn over sekse- en genderverschillen in hart- en vaatziekten.

We kijken uit naar jouw inzending en zijn benieuwd naar jouw unieke perspectief op sekse- en genderverschillen in hart- en vaatziekten. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je nog vragen hebt. Samen bouwen we aan een gezondere toekomst!

Gerelateerde items

impress  
Het Nederlandse onderzoeks-consortium naar hart- en vaatziekten bij vrouwen. 

IMPRESS wordt gefinancierd door de Hartstichting en ondersteund door ZonMw, NVVC, Harteraad, WCN en de NFU.

Het consortium IMPRESS maakt deel uit van de Dutch CardioVascular Alliance (DCVA).
Over IMPRESSconsortium.nl
© 2023 impressconsortium.nl
 design and development by Dunico.nl
arrow-leftarrow-right