TERUG NAAR OVERZICHT

Derde editie "Het vrouwenhart: van ischemie naar preventie"

Nieuws

De recent uitgebrachte derde editie van 'Het Vrouwenhart - van ischemie naar preventie' door Y. Appelman, J. Roeters van Lennep en E. Rouwet geeft de actuele stand van zaken op het gebied van hart- en vaatziekten bij vrouwen en de nieuwste inzichten op het gebied van preventie.

Het hoofddoel van deze editie is om professionals werkzaam in verschillende medische disciplines, waaronder huisartsgeneeskunde, gynaecologie, cardiologie, neurologie, vaatchirurgie en vasculaire geneeskunde, alsook bedrijfsartsen en verzekeringsartsen, te ondersteunen bij het begrijpen en optimaliseren van de cardiovasculaire gezondheid van vrouwen. Aangezien deze zorgverleners vrouwen gedurende verschillende fasen van hun leven tegenkomen, kan hun expertise met betrekking tot het vrouwenhart van grote invloed zijn op de kwaliteit van leven van veel vrouwen.

Deze editie is ook bedoeld voor vrouwen die zelf meer willen weten over hun hart en de specifieke hartziekten die vaker voorkomen bij vrouwen, zoals aandoeningen van de microvaten, vaatspasmes en hartfalen met behouden pompfunctie. Het boek belicht niet alleen de risico's en behandelingen, maar ook wat vrouwen kunnen doen om gezond te blijven en te voorkomen dat zij patiënt worden.

Gerelateerde items

impress  
Het Nederlandse onderzoeks-consortium naar hart- en vaatziekten bij vrouwen. 

IMPRESS wordt gefinancierd door de Hartstichting en ondersteund door ZonMw, NVVC, Harteraad, WCN en de NFU.

Het consortium IMPRESS maakt deel uit van de Dutch CardioVascular Alliance (DCVA).
Over IMPRESSconsortium.nl
© 2023 impressconsortium.nl
 design and development by Dunico.nl
arrow-leftarrow-right