TERUG NAAR OVERZICHT

Documentaire Focus Special - de gevolgen en behandeling van de overgang

Nieuws

Op woensdag 1 november wordt een documentaire uitgezonden waarin Lara Billie Rense in gesprek gaat met vooraanstaande experts over de gevolgen en behandeling van de overgang. Het panel, bestaande uit Dorenda van Dijken, Yolande Appelman, Iris Sommer, Herman Depypere en Patrick Calders, biedt inzicht in deze vaak onderschatte levensfase voor vrouwen.

Tijdens de documentaire wordt benadrukt dat leefstijlinterventie een effectieve benadering kan zijn voor vrouwen die last hebben van overgangsklachten. Daarnaast wordt aandacht besteed aan het feit dat hormoontherapie een andere mogelijke optie is om deze symptomen te verlichten.

Een opmerkelijk onderzoek aan de Universiteit van Gent, uitgevoerd door gynaecoloog Herman Depypere en fysioloog Patrick Calders, richt zich op de mogelijke effectiviteit van een combinatie van leefstijlinterventie en hormoontherapie om de ongemakken van de overgang te verminderen. Dit onderzoek kan een belangrijke stap betekenen in het begrijpen en behandelen van overgangsklachten, en biedt hoop aan vrouwen die met deze uitdagende levensfase te maken hebben.

Mis deze onthullende documentaire niet op 1 november en ontdek de nieuwste inzichten over de overgang en mogelijke behandelingen.

Voor meer informatie: https://www.gids.tv/tv-gids/uitzending/focus-special/9494711

Gerelateerde items

impress  
Het Nederlandse onderzoeks-consortium naar hart- en vaatziekten bij vrouwen. 

IMPRESS wordt gefinancierd door de Hartstichting en ondersteund door ZonMw, NVVC, Harteraad, WCN en de NFU.

Het consortium IMPRESS maakt deel uit van de Dutch CardioVascular Alliance (DCVA).
Over IMPRESSconsortium.nl
© 2023 impressconsortium.nl
 design and development by Dunico.nl
arrow-leftarrow-right